Persoonlijke leningen afsluiten: hoe pak je dat aan? Tips en advies!

Een persoonlijke lening afsluiten kan je makkelijk zelf in gang zetten, maar er zijn toch enkele zaken waar je op voorhand kennis van moet hebben. Zoals je weet rekent een bank kosten aan voor hun diensten. Dus ook op je zichtrekening en bankkaarten betaal je kosten. Dat is niet anders met persoonlijke leningen. De slogan ‘let op, geld lenen kost ook geld’ is daarom in het leven geroepen. Zodat mensen er bewust van worden dat je bovenop het terug te betalen kapitaal nog een extra kost moet betalen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Hoeveel die kost precies is, dat is moeilijk te zeggen want er hangen enkele factoren aan vast. Zoals het bedrag dat je wenst te lenen. Voor een persoonlijke lening is er steeds een minimum bedrag dat je moet hebben, anders kan je andere diensten aanvragen zoals een minilening. Je kan ook geen auto of woning kopen met een persoonlijke lening, dus je vraagt deze specifiek aan voor persoonlijke doeleinden. Dat kan gaan over een reis, tot het hebben van extra cash of nog iets anders. De kosten kan je zien op elke website van een bank, en handig is dat je het meteen ook kan vergelijken met andere banken.

Dankzij de lening simulatie kan je snel zien hoeveel een persoonlijke lening je maandelijks zal kosten. En hoeveel je moet betalen aan kosten. Voer gewoon het bedrag in dat je wenst te lenen en het aantal maanden van afbetaling. Een klik verder en je ziet het bedrag verschijnen dat je maandelijks moet betalen aan de bank. Dat is inclusief de kosten die erbovenop komen. Maar je ziet ook het JKP of jaarlijks kosten percentage staan. Hiermee heb je al een eerste indicatie van de hoogte van de kosten. Vergelijk dat JKP of de simulatie met andere banken. Voer zoveel mogelijk simulaties uit en je kan binnenkort een lening afsluiten.

Er zijn inderdaad enkele zaken die de bank je eerst zal vragen. Zoals je persoonlijke gegevens, maar ook de financiële. Ze willen weten hoeveel je inkomsten zijn en wat de uitgaven zijn. Op basis van die gegevens berekenen ze wat je nog kan lenen. Elke klant bij een bank kan tot 1/3e lenen bij een bank. Met de rest van je geld moet je andere uitgaven, rekeningen, boodschappen, abonnementen en dergelijke meer kunnen betalen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Geef daarom loonfiches van de laatste maanden aan de bank en overhandig ook documentatie van andere vaste kosten zoals leningen en alimentatie. Als die kosten er niet zijn, dan zal het minder rekenwerk zijn voor de bank en kan je ervan uitgaan dat de aanvraag in orde komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.