Dit is nu de goedkoopste persoonlijke lening!

lening

Eén van de meest gevraagde leningen is de persoonlijke lening. Dit is een bedrag dat je ter beschikking krijgt van de bank, je kan het geld spenderen aan wat je maar wenst. Is het een reis, een meubelstuk, of iets anders wat je zo snel mogelijk wil kopen, dan is een persoonlijke lening wat je nodig hebt. Het is helemaal niet moeilijk eentje te krijgen, we leggen je de stappen uit en waar je moet op letten. Dus enkele handige tips die je nog wat geld kunnen besparen ook.

De goedkoopste persoonlijke lening? klik hier!

Bij vele banken is de persoonlijke lening het meest uitgegeven krediet. Mensen hebben meer en meer nood aan wat extra cash en dat kan met zo een lening. Het is makkelijk aan te vragen, het geld staat snel op je bankrekening en je kan het spenderen aan wat je wil. De vaste maandelijkse afbetalingen neem je er maar bij, het gaat vooral om de grote som geld te ontvangen om die aankoop te doen waar je al zo lang naar wacht. Een bank zal je natuurlijk niet zomaar een persoonlijke lening geven, je moet er een geschikte klant voor zijn. Zoals voldoende inkomsten hebben, geen zware uitgaven of andere leningen en een vaste job hebben.

Aangezien het voor een bank belangrijk is om het risico zo laag mogelijk te houden willen ze nagaan wie je bent. Heb je een vaste job, en geen andere leningen lopen, dan is de kans zeer groot dat je die persoonlijke lening makkelijk krijgt. Er is een regel dat je tot 40 % van je inkomsten kan spenderen aan een lening. De rest gaat naar boodschappen en zaken als elektriciteit en verwarming. Studies tonen aan dat dat een goede verhouding is om genoeg te kunnen lenen voor een huis, auto of andere zaken. En nog voldoende over te houden om van te kunnen leven. Want je wil natuurlijk niet in de situatie komen waar je veel te veel leent en niet meer genoeg geld kan overhouden om voedsel van te kopen. Daarom is die regel er en deze is toepasbaar bij elke aanvraag.

Wil je weten wat zo een persoonlijke lening precies kost en hoeveel je maandelijks bedrag is? Dit is zowat de meest gestelde vraag en je kan er zeer makkelijk een antwoord op vinden. Alle banken hebben een website dezer dagen. Daar kan je alle informatie op vinden en ook lening simulaties uitvoeren. Zoveel je wil, vrijblijvend voor elke partij en geheel gratis. Zoek de pagina met persoonlijke leningen, want daar heb je interesse in. Geef een bedrag in dat je wenst te lenen en duid het aantal maanden aan waarop je wil afbetalen. Een klik met je muisknop en je ziet het maandelijks bedrag inclusief kosten. Dat klopt, de kosten zijn al inclusief vermeld. Banken zijn verplicht dit te doen om geen misleidende zaken te vermelden en klanten een verkeerd beeld te schetsen. Nu zie je hoeveel je maandelijks moet terug betalen en wat de kosten zijn. De afbetaling is altijd een deel kapitaal en een deel rente, zo betaal je alles per maand af.

En om een goed vergelijk op te zetten kan je dit doen met alle banken. Het aantal dat je bezoekt kan bepalen hoeveel kosten er zullen zijn op de leningen. Je opdracht is hier om de goedkoopste persoonlijke lening te vinden en op deze manier ben je er snel vanaf. Vroeger, nog voor het internet tijdperk, mocht je alle banken bezoeken om informatie te vragen en een berekening te bekomen. Die tijden zijn gelukkig al even voorbij en nu kunnen we alles vanuit onze zetel makkelijk zelf doen. Ben je blij met één van de simulaties en heb je de laagste JKP gevonden op een persoonlijke lening. Goed zo, nu kan je de lening aanvraag voltooien.

Dat kan opnieuw via de website van de bank. Even al je gegevens invoeren zoals naam, adres, werksituatie en dergelijke meer. Je inkomsten en uitgaven vermelden. Als je partner ook mee leent dan moet hij of zij net hetzelfde doen. Dit neemt enkele minuten in beslag. Je kan zelfs je bewijs van inkomsten door loonfiches via de website doorsturen. Dat moeten er vaak van de laatste drie maanden zijn, dus hou die papieren bij de hand. Alles ingevuld, dan kan je de aanvraag doorsturen en op antwoord wachten. Lang duurt het niet om antwoord te krijgen, vaak maar een aantal dagen en de bank zal je zeggen of de lening goedgekeurd is of niet.

Wil je de goedkoopste persoonlijke lening? Klik dan hier!

Bij een goedkeuring ontvang je een papieren contract en begint de lening te lopen. Op het einde van de maand volgt de eerste afbetaling. Maar belangrijk is dat je de aankoop kan doen die je al zo lang wou doen.

Let op: geld lenen kost ook geld.