Hoe kan je het goedkoopst een persoonlijke lening afsluiten?

Een persoonlijke lening zo goedkoop mogelijk afsluiten? Dat is mogelijk, na het lezen van dit artikel. Wil je dé tip weten waardoor je het minst moet afbetalen aan een lening, dan ben je op het goede adres. Je kent de slogan ‘let op, geld lenen kost ook geld’ al waarschijnlijk, wel die is in het leven geroepen om mensen te waarschuwen voor de kosten die bovenop een lening komen. Als je een bedrag leent bij een bank dan rekenen zij je kosten aan. Hoe hoog die precies bedragen hangt af van enkele factoren, maar er is wel een manier om de laagste kosten te betalen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

En dat is door de banken te vergelijken. Want de aanbieders of banken hebben vaak andere kostenpercentage. Het JKP of jaarlijks kosten percentage kan dus nogal verschillen tussen al die banken. Door lening simulaties uit te voeren kan je makkelijk zien bij welke bank die kosten het laagst zijn. Via de websites van de banken kan je snel berekenen hoeveel die kosten precies zijn, daarvoor moet je dus even je computer erbij nemen.

Zoek naar enkele banken die je kent en begin eventueel bij je vaste huisbank. Daar heb je al een rekening en bankkaarten, mogelijk ook een andere lening. Voer via de simulatie een bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Deze stappen kan je herhalen bij andere banken. Noteer de resultaten en de kosten die erbij komen. Op deze manier zie je snel waar de kosten het laagst zijn.

Nog een manier om minder af te betalen is de duurtijd van de lening zo lang mogelijk nemen. Dan zakt het bedrag, maar dan duurt de lening wel langer natuurlijk. Hierdoor betaal je ook iets meer kosten dan bij een kortere duurtijd. Als je de kortste tijd neemt dan betaal je minder kosten maar ligt het maandbedrag ook wel een stuk hoger. Aan jou de keuze want de bank laat je hier vrij in. Vaak is het aangeraden om dit af te stemmen met je maandelijks budget. Hoeveel heb je nog vrij om comfortabel af te betalen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Eens je de beste voorwaarden hebt gevonden kan je eraan denken om de lening aan te vragen. Dat kan ook via de website. Hierbij stuur je al je gegevens door, ook het financiële, want de bank wil zien of je de lening kan terugbetalen. Stuur dus loonfiches van de laatste maanden door en documenten van andere lopende leningen of alimentatie die je moet betalen. Op basis van die gegevens kan de bank berekenen wat jouw mogelijkheden zijn. Als alles in orde is, dan krijg je een positief antwoord en zal het geld van de persoonlijke lening op je bankrekening komen te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.