Meteen kan je de lasten van je persoonlijke lening berekenen!

lening

Banken adverteren al langer via Tv, radio en magazines. Ze hebben natuurlijk ook klanten nodig en ze kunnen alleen naamsbekendheid krijgen door hun naam en diensten te verspreiden. De laatste jaren hoor of zie je op elke advertentie de slogan ‘geld lenen kost ook geld’. Mocht je je afvragen hoe banken hun geld verdienen. Wel, één van de manieren is kosten aanrekenen als jij een persoonlijke lening afsluit. Die kosten merk je misschien niet op, maar ze zitten verwerkt in de maandelijkse betaling die naar de bank gaat.

Hoeveel lasten betaal jij op een persoonlijke lening? Ontdek het hier!

Zoals je boodschappen gaat doen en verschillende merken van eenzelfde product wil vergelijken, dat kan je ook doen met een persoonlijke lening. Er zijn tal van banken die allemaal hetzelfde aanbieden. Van bankrekeningen tot bankkaarten en leningen en kredieten. Bekijk het maar eens via internet, alle banken hebben dit in hun aanbod van diensten en jij als geïnteresseerde moet maar een keuze maken. Je kan bij de bank gaan waar je rekening al loopt. Of misschien heb je een vriend of kennis gehoord met positieve verhalen over een andere bank. Maar het blijft altijd een persoonlijk verhaal en jij moet de keuze alleen maken.

Een persoonlijke lening aangaan is natuurlijk niet iets dat je elke dag doet. Het is vrij eenvoudig in orde te maken maar het is wel even belangrijk om naar de lasten te kijken. Met lasten bedoelen we de kosten op een lening. En die zijn er uiteraard ook, of dacht je dat een bank alles gratis weg geeft? Dat is natuurlijk niet zo. Een bank maakt juist winsten door kosten door te rekenen aan klanten op deze manier. De afbetaling is een bedrag, een combinatie van kapitaal en rente. Op een persoonlijke lening zijn er niet zoveel lasten. Dit zijn vaak leningen met korte looptijd, enkele jaren, en dus lopen die kosten nog niet zo hoog op. Maar het is wel mogelijk de lasten zo laag mogelijk te houden op een persoonlijke lening.

Vergelijk alle banken die een persoonlijke lening aanbieden en bekijk wat de lasten zijn bij een lening simulatie. Daar kan je gemakkelijk zien hoeveel de maandelijkse lasten zijn van een persoonlijke lening. Het kost je bijna geen moeite en het kost je ook helemaal niets. Dit is een stap die je dus zeker niet mag overslaan. Op het einde van de maand is het bij sommige gezinnen opletten op financieel vlak. Met een vergelijk te doen kan je de goedkoopste persoonlijke lening zoeken en zo toch nog wat extra euro’s besparen. Wat in je portemonnee kan blijven is meer voor jou.

Als je een persoonlijke lening wil aanvragen dan wil een bank altijd weten wie je bent. Hoeveel de inkomsten zijn en je uitgaven. Zonder die gegevens zal het niet lukken. Heb je een vaste job met een normaal inkomen en geen andere leningen of alimentatie lopen dan is de kans groot om een persoonlijke lening vast te krijgen. Heb je wel nog andere leningen of een alimentatie, dan zal de bank berekenen hoeveel overschot er nog is. Een bank staat toe dat je tot ongeveer 40 % van je inkomsten kan uitgeven aan een lening. De rest heb je nodig voor boodschappen en je verwarming en elektriciteit te betalen. Als je dus nog marge hebt om een bijkomende persoonlijke lening aan te vragen, dan zullen er ook geen problemen ontstaan.

Het kan dus op enkele momenten klaar zijn om te weten wat de lasten zijn op een persoonlijke lening. Had je dat op voorhand gedacht? Mogelijk niet, maar met een eigen laptop, internet en een comfortabele zetel kan je al een heel eind ver geraken. Banken maken het potentiële klanten ook liefst zo makkelijk. Als ze steeds een verkoper op pad moeten sturen of afspraken vastleggen op kantoor, dan kost dat geld. Een website is in verhouding veel goedkoper voor een bank, en kan ook tal van klanten opbrengen.

Wat zijn de lasten voor een persoonlijke lening? Ontdek het hier!

Kijk dus eens rustig rond wat de banken je kunnen vertellen via hun website. Voer enkele simulaties uit en je zal zien wat de lasten zijn voor het gewenste bedrag. Je kan vaak instellen hoe lang je wil afbetalen. Hoe korter de periode hoe hoger de maandlast en omgekeerd als je langer wil afbetalen. Alles hangt af van je budget dat je wil spenderen aan een persoonlijke lening.

Let op: geld lenen kost ook geld.