Waar kan ik de beste rentes krijgen voor mijn persoonlijke lening?

De rente van een persoonlijke lening kan je makkelijk opzoeken via het internet. Banken hebben tegenwoordig een zeer uitgebreide website met heel veel informatie. Maar daarnaast kan je er ook een lening simulatie uitvoeren. Op die manier zie je snel hoeveel je moet afbetalen aan de lening en wat het JKP is (jaarlijks kosten percentage). Met die gegevens kan je de banken met mekaar vergelijken om zo tot de beste voorwaarden te komen. Zo betaal je het minst af per maand en dat is altijd interessant.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Het internet heeft voor heel wat mensen het leven makkelijker gemaakt. Diensten en producten zijn sneller aan te kopen, je hoeft er niet meer voor uit je woning te komen en het gaat vaak vrij snel. Ook voor diensten zoals persoonlijke leningen kan je dus op de websites terecht van de banken. We voeren al jaren onze eigen overschrijvingen uit via online banking, en dat is zeer handig. Je hoeft niet meer naar een bank te gaan, aanschuiven aan het loket en een bediende alles laten in orde maken. Nu kan het via de computer thuis of zelfs met de smartphone en de app van de bank.

Kies dus het bedrag dat je wenst te lenen en kies ook het aantal maanden dat je hiervoor wil afbetalen. Met deze twee gegevens krijg je al een resultaat te zien. Dat bedrag moet je dan maandelijks aan de bank betalen. Bij elke simulatie zie je ook de kosten vermeld staan, al deze gegevens kan je noteren en vergelijken met andere banken. Want de kosten die banken aanrekenen voor een persoonlijke lening kunnen nogal verschillen. Net vandaar dat je de simulatie moet uitvoeren alvorens de lening aan te vragen. Op die manier heb je gewoon de beste voorwaarden vast.

En bij welke bank dat je die persoonlijke lening aangaat, speelt zo geen rol meer. Want van zodra de afbetaling loopt, gaat dat automatisch van je rekening via domiciliëring. Vooraleer de persoonlijke lening goedgekeurd is gaat de bank eerst bij je na hoeveel je nog kan lenen. Want het is belangrijk om te weten hoeveel inkomsten en uitgaven je hebt. Elke klant bij een bank kan tot 1/3e van zijn inkomsten spenderen aan vaste uitgaven zoals leningen en alimentatie. De rest van het geld moet je kunnen spenderen aan boodschappen, andere facturen, abonnementen, hobby’s en dergelijke meer.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Overhandig dus enkele loonfiches en informatie over andere leningen, op basis van die gegevens kan de bank de nodige berekeningen doen. Als je nog voldoende ruimte hebt dan mag je ervan uitgaan dat de persoonlijke lening goedgekeurd zal worden. Dan krijg je het geld op je bankrekening en kan je het beginnen uitgeven. De terugbetaling start dan uiteraard ook onmiddellijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.