De complete gids voor wie een persoonlijke lening wil aanvragen!

Een persoonlijke lening aanvragen kan op twee manieren. De eerste manier neemt veel tijd in beslag en is eigenlijk niet zo handig. We spreken hier over naar een bankkantoor te gaan. Daar aan een bankbediende alle informatie vragen en naar buiten te stappen met een voorbeeld van één bank. Terwijl het in deze tijden handiger is dat je de banken kan vergelijken. Omdat ze nogal kunnen verschillen op vlak van kosten voor een persoonlijke lening. En dat kan je veel makkelijker en sneller doen via de site van een bank. Daar staan alle tools al voor jou klaar, je hoeft er je woning niet voor uit te komen. Je hebt enkel een computer nodig, aan de slag!

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Met een computer kan je de volledige wereld bereiken. Een e-mail sturen, bestelling maken, betalingen uitvoeren. Het kan allemaal. De webwinkels hebben het gebruiksgemak ook verhoogd, vandaag iets bestellen is morgen al in huis. Handig, maar voor een persoonlijke lening hoeft het zo snel niet te gaan, of toch? Via de website van de bank zie je al een hoop informatie, teksten die je kan lezen om van alles op de hoogte te zijn. Maar daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de lening te berekenen via een simulatie. Op die manier zie je direct hoeveel de lening je zal kosten en hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Twee vliegen in een klap.

Voer de gevraagde gegevens in, dat zijn het bedrag dat je wil lenen en het aantal maanden waarop je de lening wil afbetalen. En nu heb je al een resultaat voor je staan. Het bedrag dat je maandelijks moet afbetalen inclusief de kosten die je daarop moet betalen. Kijk ook goed naar het JKP (jaarlijks kosten percentage) om een eerste idee te krijgen van die kosten. Heb je toch een ander bedrag in je hoofd, dan kan je naar een andere bank zoeken met een lager JKP, of je kan het aantal maanden van afbetaling aanpassen. Je kan dat kort of lang instellen. Hoe langer de periode, hoe lager het maandbedrag, maar dan betaal je wel meer kosten af.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Blijven vergelijken is dus de boodschap om de bank te vinden met de laagste kosten. Ook al gaat het maar over enkele euro’s, wat je minder moet betalen is mooi meegenomen. Dat steek je in eigen zak en zet je eventueel op je spaarrekening. De banken vergelijken is dus op zeer korte tijd gedaan, dankzij hun websites. Met een beetje vrije tijd heb je zo een groot aantal banken bekeken en weet je waar je moet zijn voor de laagste kosten op een persoonlijke lening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.