Wat is een persoonlijke lening? Is het ook voor mij interessant?

Banken hebben heel wat diensten tegenwoordig. Het aanbod van leningen is ook sterk uitgebreid tegenover vroeger. Waar je toen enkel sprak over een woonlening of een autolening heb je nu ook andere soorten zoals persoonlijke leningen of minileningen. Maar wat is een persoonlijke lening? De naam geeft het al volledig weg, het is geld lenen voor een project in je persoonlijke sfeer. Dus heb je plannen om iets uit te voeren aan je woning, wil je een reis maken of heb je een leuk idee? Je kan dus voor eender welk onderwerp een persoonlijke lening afnemen. Dat is handig, maar wat moet je weten alvorens zo een lening aan te vragen?

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Een persoonlijke lening kan je bij zowat elke bank krijgen. Maar alvorens de bank je zo een lening zal geven willen ze eerst enkele zaken van je weten. Hoeveel je maandelijkse inkomsten zijn en wat je vaste uitgaven zijn. Op basis van die gegevens kan een bank berekenen hoeveel risico je bent voor hen. Want dat is belangrijk voor een bank, dat ze met zekerheid kunnen zeggen dat je een lening volledig kan afbetalen of niet. Als je geen vast inkomen hebt of geen job, dan zal de bank je aanvraag weigeren. Heb je wel een inkomen, dan liggen de zaken anders. Maar dan moet er eerst nog gekeken worden naar de uitgaven. Zijn er nog andere lopende leningen of alimentatie te betalen, dat zijn de vaste kosten voor een bank. Je kan maar 1/3e van je inkomsten uitgeven aan die vaste kosten. De rest van je inkomen moet je kunnen gebruiken voor andere uitgaven zoals de energiefacturen, abonnementen, hobby’s en dergelijke meer. Er moet nog voldoende zijn om van te leven. Alles uitgeven aan leningen, dat zal dus niet lukken.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Met die gegevens kan de bank al voort en alle nodige berekeningen maken. Als daar geen problemen opduiken dan is de kans groot dat je de lening ook krijgt. Maar nu is het aan jou om de juiste bank eruit te kiezen. Want aangezien ze verschillen op vlak van kosten kan je daar het verschil maken. Kies de bank eruit die de laagste kosten heeft voor een persoonlijke lening en je moet minder afbetalen. Vergelijk de banken door naar hun websites te surfen en daar de simulaties uit te voeren. Door het bedrag in te voeren en het aantal maanden te kiezen voor afbetaling heb je al een resultaat voor je staan. Daar staat alles mooi vermeld en kan je de kosten er zo uithalen. Noteer wat belangrijk is en voer bij een andere bank ook zo een simulatie uit. Vergelijk tot je aan de laagste kosten komt. Van zodra je gelukkig bent met wat je ziet aan cijfers, kan je de lening aanvragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.