Hoe ziet jouw persoonlijke lening eruit? Doe hier een gratis simulatie!

Meten is weten, ook met een persoonlijke lening. Ben je op zoek om er eentje af te sluiten, dan is het handig om op voorhand te weten hoeveel je zal moeten afbetalen. Zo kom je voor geen verrassingen te staan en heb je een overzicht van het kapitaal en kosten die je moet afbetalen. Past de persoonlijke lening ook binnen je budget of zou je toch nog beter even wachten? Alles kan bekeken worden en op de volgende manier heb je snel de juiste gegevens.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Banken hebben het goed voor mekaar, met een uitgebreide website boordevol informatie kunnen potentiƫle klanten daar terecht. Heel wat info te vinden over al hun diensten zoals: zichtrekeningen, bankkaarten, woonleningen, kredieten en uiteraard de persoonlijke lening. Maar handiger is dat er ook een simulatie tool voorzien is om bezoekers van de website een berekening te laten uitvoeren. Het duurt niet lang en zorgt voor duidelijkheid. Welke gegevens heb je nodig om zo een lening simulatie te voltooien?

Dat is ten eerste het bedrag dat je wil lenen. Hoeveel heb je nodig om je persoonlijk project te financieren? Vaak zijn persoonlijke leningen voor een minimumbedrag van 2500 euro te verkrijgen. Dat is al een serieus bedrag, maar het kan nog meer zijn. Bekijk dus eens goed hoeveel je precies nodig hebt. Leen ook niet teveel want ook dat deel moet je terugbetalen. Het tweede punt voor de simulatie is de duurtijd van de lening. Er is altijd een minimumperiode, maar ook een maximumperiode. Handig is wel dat je dit zelf kan kiezen. Tussen die twee periodes kan je zelf het aantal maanden kiezen. Een lange termijn heeft als voordeel dat je een lager maandbedrag hebt bij de afbetaling, maar je moet dan wel wat meer kosten betalen. Een korte termijn heeft een hoger maandbedrag als gevolg, maar de kosten zijn dan wel minder. Jij kan zelf de keuze maken, vaak hangt dit af van wat er mogelijk is binnen het maandelijks budget van de klant.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Van zodra je deze gegevens hebt ingevuld zie je al een resultaat verschijnen. Dat bedrag moet je dan maandelijks betalen voor de volledige termijn van de lening. Je ziet nu ook een verdeling van het kapitaal en de kosten staan. Let ook goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage, dat is een eerste indicatie van de hoogte van de kosten. Uiteraard moet je erop toezien om de laagste kosten beet te hebben. Alleen zo betaal je minder af per maand. En daarom zijn deze simulaties handig, want op deze manier kan je de banken ook vergelijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.