Zo onderhandel je het beste contract voor een persoonlijke lening!

Onderhandelen voor een contract van een persoonlijke lening. Het kan van bij je thuis al gebeuren. Met een computer bij de hand kan je zelf aan de slag. Je hebt geen contact nodig met een bankbediende. Ook al is dat nog steeds een mogelijkheid natuurlijk. Daar verlies je heel wat tijd mee, dus is het beter je pc bij de hand te nemen. Via de website van een bank kan je bekijken welke mogelijkheden je hebt. Maar vooral wat de voorwaarden en kosten zijn voor een persoonlijke lening.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Want de ene bank is de andere niet als het aankomt op de kosten van een persoonlijke lening. Die kunnen nogal verschillen. Daar kan je dus een beetje moeite voor doen om aan de beste voorwaarden te lenen. Met behulp van de website van een bank kan je dit in enkele seconden zien. Je hoeft enkel het bedrag in te voeren dat je wil lenen en het aantal maanden te kiezen om de afbetaling uit te voeren. Eén klik verder en je hebt al een resultaat voor je staan. Het bedrag daar vermeld moet je dan maandelijks afbetalen. Daar zitten ook al de kosten in verwerkt. Maar let dan goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage), want dat verschilt van bank tot bank.

Door zoveel mogelijk banken te vergelijken heb je snel een overzicht van de beste voorwaarden. En daar kan je dan ook het contract aangaan voor een persoonlijke lening. Het is zelfs mogelijk dat online aan te vragen. Dan hoef je enkel je gegevens door te sturen en de bank doet de rest. Ze zullen wel eerst bij je willen nagaan welke mogelijkheden je hebt, op financieel vlak dan. Je huidige inkomsten en uitgaven spelen van belang bij het aanvragen van een nieuwe persoonlijke lening.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Het is namelijk zo dat je tot 1/3e van je inkomsten kan spenderen aan alle lopende leningen samen. De bank wil die informatie van je ontvangen. Ook alimentatie ziet een bank als vaste kost. Leg die informatie voor als je een of beide van deze zaken hebt. De inkomsten spelen ook mee, je hebt een vaste job nodig om een lening af te betalen. Laat enkele loonfiches van de laatste maanden zien als bewijs. Daar staat de nodige informatie op, zoals naam van de werkgever, de periode dat je er werkt en het inkomen uiteraard. Met die gegevens kan de bank de berekeningen maken. Je krijgt dan snel te horen of er nog een persoonlijke lening bij kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.