Zo krijg je meteen het beste rentetarief voor je persoonlijke lening!

Het rentetarief van een persoonlijke lening, dat is wat je in de gaten moet houden. Niet het bedrag dat je wenst te lenen of de termijn, dat is ook wel belangrijk. Maar uiteindelijk moet je het rentetarief vergelijken met de verschillende aanbieders. En dat zijn de banken uiteraard, er zijn er heel wat in ons land, dus je hebt keuze te over. Hoe moet je nu aan de slag gaan om die tarieven met mekaar te vergelijken? Ontdek alles in dit artikel.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Banken hebben allemaal een zeer uitgebreide website tegenwoordig. Je kan er echt alle informatie op vinden en dat is een groot voordeel voor jou. Je hoeft niet meer naar een bankkantoor te gaan, daar verlies je alleen maar tijd. Wat je wel kan doen is dus je computer erbij nemen en een lening simulatie uitvoeren. Het duurt enkele seconden om een resultaat te bekomen. Voer het bedrag in dat je wil lenen en kies het aantal maanden voor de afbetaling. Klaar, je hebt nu een bedrag voor je staan. Dat moet je maandelijks afbetalen voor de gehele duurtijd van de lening. De duurtijd kan je vaak ook nog zelf kiezen. Een langere duurtijd heeft als gevolg dat het maandbedrag lager is, maar dan betaal je meer kosten af. Een kortere termijn heeft het voordeel dat je minder kosten moet afbetalen, maar het maandbedrag is dan wel hoger. Aan jou de keuze.

Je hebt nu een idee hoe een simulatie eruitziet. Nu kan je de banken vergelijken door naar het rentetarief van de persoonlijke lening te kijken. Het laagste rentetarief, daar moet je naar op zoek. Dan betaal je minder kosten af per maand en heb je ook een lagere afbetaling. Interessant voor jouw portefeuille dus en dan hou je wat extra cash geld over. Blijf zoveel mogelijk banken vergelijken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden. Alleen zo heb je een persoonlijke lening die het interessantst is.
Het vergelijken van banken kan dus volledig online gebeuren. Je hoeft je zetel er niet voor uit te komen. Met een computer of zelfs een smartphone kan je de banken opzoeken en simulaties uitvoeren. Het rentetarief kan zodanig veranderen bij de banken dat je op elke moment een vergelijk moet opzetten.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Heb je een goed voorstel voor je staan? Dan kan je de lening ook aanvragen. Uiteraard gaat dat ook via de website van de bank. Op enkele seconden is je aanvraag al verzonden en kan de bank zijn werk doen. Eerst bekijken ze je financiƫle situatie. Hoeveel kan je lenen. Daarvoor hebben ze een overzicht nodig van je inkomsten en uitgaven. Stuur enkele loonfiches door van de laatste maanden en eventueel documenten van andere leningen en alimentatie die je moet betalen. Dan kan de bank alles voor je berekenen en snel een antwoord doorsturen naar jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.