Kan je een persoonlijke lening gebruiken om een auto te kopen?

Een auto kopen, daarvoor lenen heel wat mensen. Het is een makkelijker manier om een groot bedrag in een keer te verkrijgen en dan maandelijks af te betalen. Maar is een persoonlijke lening ook geschikt om een auto te kopen? Neen, dat is het niet. Banken zullen een autolening voorstellen, deze heeft vaak ook interessantere voorwaarden. Waarvoor kan een persoonlijke lening dan wel gebruikt worden?
Een persoonlijke lening, de naam zegt het zelf al zijn voor zaken of diensten die je in je eigen sfeer zal gebruiken. Het doel hoef je niet altijd te vertellen bij aanvraag, in sommige gevallen kan het wel nodig zijn. Maar in principe kan je het geld ter beschikking krijgen op je rekening zonder je daarvoor te moeten verantwoorden. Dat zie je ook zo staan op de website van een bank. Je kan de persoonlijke lening voor eender wat aanvragen, tenzij ze er een andere soort lening voor hebben.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Er is een hele boel informatie te vinden op de site van een bank. Net met als doel om een klant op die manier binnen te halen. Ook handig is de lening simulatie die je vrijblijvend kan uitvoeren. Op die manier zie je direct hoeveel je maandelijks moet afbetalen aan de lening. Je krijgt een bedrag te zien tot op de cent juist. Dat bedrag moet je dan maandelijks afbetalen, tot het einde van de duurtijd. De kosten die erbij komen zie je ook duidelijk staan op de simulatie. Hoeveel die precies zijn hangt af van het bedrag dat je leent en de duurtijd van de lening.

Je kan de duurtijd van een persoonlijke lening vaak nog aanpassen. Wil je een langere looptijd of net een kortere? Beide zijn mogelijk en jij kan het zelf kiezen. Bij de simulatie heb je deze optie al, maar ook als je de lening wenst aan te vragen. Een lange duurtijd van een persoonlijke lening heeft als voordeel dat je een lager maandbedrag zal hebben. Maar dan betaal je wel iets meer kosten. Neem je toch een kortere duurtijd, dan heb je een hoger maandbedrag, maar dan heb je het voordeel van minder kosten te moeten betalen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Dankzij de lening simulaties kan je alle banken in dit land vergelijken. Op die manier zie je snel wie de laagste kosten heeft en kan je aan de beste voorwaarden lenen. De slogan ‘let op, geld lenen kost ook geld’ bestaat niet zomaar. Er zijn nog steeds heel wat mensen die niet weten dat er kosten bovenop een lening komen. Dat is net waar de bank hun inkomsten op haalt. Let er dus goed op bij elke simulatie, vergelijk zoveel mogelijk banken. Start bij je vaste huisbank en kijk vanaf dan verder naar andere banken. Elke bank is goed, als je maar de beste voorwaarden kan vastkrijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.