# handige tips voor wie een persoonlijke lening wil afsluiten!

Ben je op ze naar een persoonlijke lening? Dan kan je via dit enkele tips lezen die je kunnen helpen met het afsluiten ervan. Het is ten eerste belangrijk om te weten dat er ook kosten in rekening gebracht worden bij een persoonlijke lening. Eigenlijk bij zowat elke dienst die je van een bank afneemt. Op die manier verdienen zij hun geld. Maar die kosten verschillen nogal tussen al die banken onderling. En daar kan jij handig gebruik van maken door ze goed te vergelijken. Hoe doe je dat en waar moet je precies op letten?

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Gelukkig hoeven we voor deze informatie niet meer naar een bankkantoor, dat zou je heel wat tijd kosten en je ziet maar één bank per keer. Veel makkelijker is dan via het internet werken uiteraard. Dat kan je vanuit je eigen woning doen met een computer bij de hand. Surf naar enkele websites van banken en voer een lening simulatie uit. Met zo een berekening heb je onmiddellijk een overzicht van wat je maandelijks moet afbetalen en wat de uiteindelijke kosten zijn. De simulatie geeft al deze bedragen tot op de cent weer. Mocht je de lening ook op die moment aanvragen, dan zou je dezelfde bedragen zien terugkomen. Het is bij een persoonlijke lening simulatie belangrijk om goed op de kosten te letten en met name het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat geeft al direct een idee van hoe hoog de kosten zullen uitvallen. Hoe lager het percentage hoe minder je moet afbetalen.

Nog een handige tip om het maandelijks bedrag te verlagen is het aantal maanden zo lang mogelijk instellen. Bij een lening simulatie kan je dat ook al zo instellen. Zet de duurtijd van de lening zo lang mogelijk en je ziet het bedrag van de maandelijkse afbetaling zakken. Dit heeft wel als nadeel dat je meer kosten zal moeten betalen, net omdat de duurtijd langer is. Omgekeerd is het zo dat je een minder lange duurtijd neemt, dan betaal je minder kosten maar het maandelijks bedrag zal hoger liggen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Blijf dus vergelijken tot je de bank hebt gevonden met de laagste kosten en je de persoonlijke lening wil afsluiten. Dat kan eventueel via het internet ook. Door al je gegevens te versturen kan de bank de aanvraag in behandeling nemen. Maar eerst willen ze nagaan of je de lening financieel wel aankan. Daarvoor hebben ze een overzicht nodig van je inkomsten en uitgaven. Met enkele loonfiches en documenten over eventuele andere leningen en alimentatie hebben ze voldoende om die berekening te starten. Je mag immers niet meer dan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan alle leningen samen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.