Zo kan je een goedkope persoonlijke lening op de kop tikken!

Een goedkope persoonlijke lening, iedereen kan het aanvragen. Maar niet iedereen weet hoe je de goedkoopste kan vinden. Dat leggen we haarfijn uit in dit artikel. Er komen geen moeilijke berekeningen aan te pas, wel duidelijkheid en mits een klein beetje inspanning heb je de beste voorwaarden voor een persoonlijke lening. Belangrijk om te weten is dat banken moeten verdienen, ze hebben winst nodig om te kunnen blijven bestaan. Daarvoor brengen ze kosten in rekening op alle diensten die ze aan klanten verlenen. Dus ook voor jouw zichtrekening, bankkaarten, kredietkaarten, online banken en uiteraard voor leningen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

De hoogte van die kosten hangt af van de dienst die je neemt. Maar ook van de bank waar je die dienst afneemt. Want de ene bank is duurder dan de andere op vlak van kosten. Stel dat je bij je persoonlijke lening kijkt voor een persoonlijke lening, dan kan het zijn dat de kosten daar net wat te hoog uitvallen. Dan moet je even verder kijken want het aantal banken is groot te noemen in ons land. Maar hoe kan je die banken nu vergelijken op vlak van kosten voor een persoonlijke lening?

Dat hebben de banken al jaren mooi voor mekaar. Ze hebben immers handige simulatie tools op hun website gezet en daar kan jij als bezoeker gratis en vrijblijvend gebruik van maken. Daar kan je alle nodige gegevens aanduiden om tot een resultaat te komen. De gegevens die je nodig hebt zijn het bedrag dat je wil lenen en het aantal maanden om de afbetaling uit te voeren. Eén klik verder en je ziet direct hoeveel je maandelijks moet afbetalen. En daar staan die kosten ook bij vermeld. Vaak zie je dan de afkorting JKP staan. Dat staat voor jaarlijks kosten percentage. Hiermee krijg je direct een idee van de hoogte van de kosten. Let hier dus goed op en kijk uit voor het laagste JKP.

Op die manier kan je de banken met mekaar vergelijken en zie je snel welke bank de beste voorwaarden heeft. Dat kan een bank zijn waar je nog niet van gehoord hebt. Maar het is perfect mogelijk om daar een lening bij af te sluiten. Je hoeft immers niet al je bankzaken dan te verhuizen. Je kan je zichtrekening bij je vaste huisbank laten staan en de lening bij een andere bank nemen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Als je klaar bent om de persoonlijke lening aan te vragen dan kan je dat ook via de site van de bank doen. Stuur alle gevraagde gegevens nodig. Ook informatie over jouw financiële toestand, hoeveel inkomsten en uitgaven heb je. Je kan tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Dat zal de bank berekenen om te zien of het nog mogelijk is de persoonlijke lening erbij te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.