Is een persoonlijke lening aftrekbaar? Wij zochten het uit!

Een persoonlijke lening aftrekbaar, dat hangt van enkele zaken af. Om een persoonlijke lening aan te vragen moet je bij een bank terecht, dat spreekt voor zich. Door de juiste bank eruit te kiezen kan je vaak met de laagste kosten lenen en betaal je maandelijks minder af. Maar hoe je die bank kan vinden, dat is ook een belangrijk gegeven. Alle bankkantoren bezoeken in je stad of gemeente kan wel, maar zou veel te veel tijd in beslag nemen. Ga daarom op zoek via het internet. Dat gaat makkelijk en snel en je hebt direct resultaat.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Of een persoonlijke lening aftrekbaar is hangt ervan af of je de lening gebruikt voor zakelijke doeleinden of niet. Als je met het geld van de lening producten of diensten aankoopt voor je bedrijf, dan kan je de facturen ook hiervoor inbrengen. Op die manier komen ze in je boekhouding terecht en kan je een deel recupereren via de belastingen. Een boekhouder kan je hier alle gedetailleerde informatie voor geven, wat handig kan zijn om alles wettelijk te laten verlopen. Ben je echter een particulier en wil je de persoonlijke lening inbrengen in je belastingen, dat zal al een pak lastiger zijn. Aangezien een lening niet altijd in je belastingen in te brengen is zal je ook hier niet mee slagen.

De enige soort lening die je kan inbrengen als particulier is een woonlening. Daar zijn de bedragen zo hoog dat het een grote impact heeft op je inkomsten. En dat kan je dan ingeven in de belastingen. En ook aanpassingen aan een woning, waarvoor subsidies te verkrijgen zijn kan je financieren met een lening. Een persoonlijke lening is vaak voor uitgaven in de persoonlijke sfeer. En dat gaat over een reis maken, iets kopen dat je al lang graag wil maar de centen niet voor hebt. En dat is niet mogelijk om in je belastingen in te brengen. Het zou maar zijn dat je een zeer dure tv met die persoonlijke lening koopt en je de aankoop in je belastingen wil inbrengen. Dat kan uiteraard niet, want je koopt het voor jezelf.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Om een persoonlijke lening te zoeken kan je via het internet aan de slag. De banken hebben toch allen een uitgebreide website waar je op terecht kan voor heel wat informatie. Maar ook voor simulaties van leningen. Op die manier zie je direct hoeveel je moet afbetalen voor die lening en wat de kosten zijn. Die komen er nog eens bovenop. Vandaar ook de slogan ‘geld lenen kost ook geld’. Bovenop het kapitaal is er steeds een deel kosten te betalen. Door de banken te vergelijken kom je tot een resultaat met de laagste kosten. Bij die bank kan je de lening aanvragen, op die manier betaal je minder af per maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.