Opgelet voor deze kosten bij het afsluiten van een persoonlijke lening!

Er gaan nog heel wat verhalen van klanten bij banken die niet weten dat ze kosten moeten betalen op diensten van een bank. Zoals het gebruik van online banken, bankkaarten en een zichtrekening, daar moet je ook voor betalen. Dat houden ze jaarlijks of maandelijks van je rekening, zonder dat je het goed beseft. Maar ook voor een persoonlijke lening betaal je kosten. Hoeveel die precies zijn hangt af van bank tot bank en dat kan in jouw voordeel zijn. Want door te zoeken naar de bank met de laagste kosten kan je de maandelijkse afbetaling beperken. Op die manier heb je geld dat je niet aan de bank moet geven. Daarmee kan je andere zaken betalen of op je spaarrekening zetten.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Een lening aangaan bij een bank gaat steeds samen met kosten betalen. Dat is namelijk het verdienmodel van de bank, want ook zij moeten inkomsten behalen om kantoren te kunnen blijven betalen en uiteraard ook het personeel. Maar voor een persoonlijke lening heb je enkel het internet nodig. Want ook daar zijn banken de laatste jaren zeer actief geweest. Met het bezoeken van een website van een bank lees je al heel wat informatie. Maar daarnaast kan je ook een lening simulatie uitvoeren. Aan de hand van die simulatie zie je direct hoeveel je moet betalen maandelijks en wat de kosten zijn.

Dat die kosten kunnen verschillen van bank tot bank wist je nu al. Maar nu is het tijd om ze te vergelijken. Voer dus zoveel mogelijk simulaties uit zodat je een idee krijgt. Noteer de belangrijkste gegevens zodat je de kosten kan bekijken en vergelijken met andere banken. Het kan zijn dat je de interessantste voorwaarden bij je vaste huisbank krijgt, maar even goed bij een bank waar je nog nooit hebt van gehoord. Waar je de persoonlijke lening ook aanvraagt, maakt niet zoveel uit. Je hoeft immers niets mee te verhuizen van je bankkaarten of rekeningen. Die kunnen bij de ene bank blijven staan, terwijl de persoonlijke lening bij een andere bank loopt.

De persoonlijke lening kosten kan je dus snel bekijken via het internet. Met een computer kan je alle nodige informatie bekijken en heb je een goed idee bij welke bank je moet zijn. Door te vergelijken kom je er wel achter welke bank een goed aanbod heeft. Het JKP of jaarlijks kosten percentage geeft ook al een indicatie van wat die kosten kunnen zijn. Banken zijn trouwens verplicht om deze informatie te vermelden, bij eender welke communicatie. Mocht je het niet zien staan, dan kan je er steeds naar vragen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Het afsluiten van een persoonlijke lening kan ook via het internet. Je moet dan al je gegevens doorsturen zodat de bank dit kan behandelen. Van zodra zij akkoord gaan kan jij over het geld beschikken en uitgeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.