Wat is het beste: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende diensten af te nemen bij een bank. Je zou niet goed meer weten welke lening het best is. Maar ook in bankkaarten heb je tegenwoordig een waaier aan mogelijkheden. Als je het niet goed weet dan kan je steeds naar een bankkantoor trekken en daar alle nodige informatie vragen. Maar via het internet staat ook heel wat informatie te lezen. Zelfs op de website van een bank. Het verschil van een persoonlijke lening of doorlopend krediet is zeker aanwezig, we leggen je alles uit via dit artikel.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Een persoonlijke lening is een vast bedrag dat je leent. De afbetaling loopt ook voor een voorop vastgestelde termijn. Je weet dus direct hoeveel je maandelijks moet afbetalen en wat daarvoor de kosten zijn. Die informatie kan je via de website van een bank vinden. Dat is makkelijk en snel. Je kan ook de nodige berekeningen doen om de kosten te bekijken. Er zijn simulatie tools voorhanden waar je gebruik van kan maken via jouw computer. Je hoeft je woning er zelfs niet voor te verlaten. Vergelijk zoveel mogelijk banken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden. Op die manier betaal je het minst af per maand en hou je nog budget over voor andere zaken.

Een doorlopend krediet is ook een verbintenis die je aangaat met een bank. Maar het verschil met een persoonlijke lening is dat je hier steeds over een vastgesteld bedrag kan beschikken. Stel dat je via een doorlopend krediet 5000 euro van de bank ter beschikking krijgt. Van zodra het geld op je rekening staat, betaal je hier een maandelijks bedrag voor. Na een week heb je 1000 euro hiervan opgebruikt, dan vult de bank het bedrag terug aan tot 5000 euro. Op die manier heb je dat bedrag steeds ter beschikking, ook al gebruik je er een deel van op, of zelfs volledig. De maandelijkse afbetaling blijft doorlopen.

Welke vorm je het best kiest hangt natuurlijk af van de situatie. Heb je iets op het oog om te kopen, want uiteindelijk een eenmalige kost zal zijn, dan kan je voor een persoonlijke lening kiezen. Heb je liever constant een cash reserve op je bankrekeningen, en heb je na een uitgave opnieuw dat volledige bedrag nodig, dan ga je beter voor een doorlopend krediet. Ook hiervan kan je alle informatie via de website van een bank vinden. Ook het aanvragen is mogelijk.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

In beide gevallen heb je te maken met een afbetaling. Hiervoor zal een bank wel eerst bij je nagaan of je het kan afbetalen. Daarvoor heb je een vast inkomen nodig. Bij de aanvraag moet je die informatie ook overhandigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.