Wat is vandaag de rente op een persoonlijke lening?

De rente op een persoonlijke lening zijn de kosten die jij moet betalen bovenop het terug te betalen kapitaal. Je leent dus een bepaald bedrag, welke je volledig moet terugbetalen. En daarbovenop komt het deel van de kosten. Dat betaal je maandelijks af in één bedrag. Hoeveel de rente precies is, dat kan je berekenen via handige simulatie tools op de website van een bank. Je hoeft hier dus niet voor naar een bank te trekken, want dat kost je alleen maar tijd. En er is zelfs een manier om de laagste rente te vinden, interesse om die te weten?

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Banken hebben zeer uitgebreide websites en apps tegenwoordig. Je kan er al je bankzaken mee uitvoeren en dat is zeer handig. Je hoeft niet meer naar een kantoor te gaan, om in de wachtrij te gaan staan en een bankbediende je geld te laten overschrijven. Dat doe je nu in enkele seconden via een app, of op de computer. Daar besparen we ons al heel wat tijd, maar je kan ook geld besparen. En dat is waar jij het verschil kan maken. Door zoveel mogelijk te vergelijken kan je de beste voorwaarden vinden. Al wat je moet doen is het bedrag invoeren en een termijn van afbetaling kiezen.

Die termijn is op voorhand te bepalen. Je kan namelijk het aantal maanden precies kiezen. Er is een keuze tussen een korte termijn en een langere termijn. De korte termijn heeft als voordeel dat de lening sneller gedaan is en dat je minder kosten moet betalen. Het nadeel is dat het maandelijks bedrag wel hoger ligt. Kies je een langere termijn dan heb je een lager bedrag per maand te betalen, maar het duurt wel langer eer de lening voorbij. En je zal ook meer kosten moeten betalen. Wat je kiest mag je zelf uitmaken, hier zal de bank geen beslissing in nemen. Wel of je de persoonlijke lening wel of niet kan krijgen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Dat hangt dan weer af van je inkomsten en uitgaven. Als je geen vaste job hebt, dan zal het niet lukken. Heb je wel een job dan heb je ook vaste inkomsten. De bank kan de nodige informatie uit een loonfiche halen. Overhandig er dus enkele van de laatste maanden, daarop zien ze de nodige gegevens zoals het bedrag van de inkomsten, naam van de werkgever en de tijdsduur van het contract. Als je over een vast contract beschikt dan stijgt de zekerheid van het behalen van de lening. Ook de uitgaven zijn van belang. Hoeveel lopende leningen zijn er en moet je alimentatie betalen? Dat zijn de uitgaven die voor een bank van tel zijn. Je kan tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan deze vaste kosten. Heb je teveel leningen dan kan de aanvraag geweigerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.