# handige tips voor wie een persoonlijke lening wil oversluiten!

Een persoonlijke lening oversluiten kan je makkelijk via de website van een bank doen of via een bankkantoor. Ook al verlies je heel wat tijd door naar een bankkantoor te gaan, er zijn mensen die het nuttiger vinden om de informatie van een bankbediende te horen. Dan krijg je een duidelijke uitleg en kan je overwegen om de persoonlijke lening daar af te sluiten. Het nadeel is dan wel dat je de banken niet kan vergelijken. Niet in de uitleg die je krijgt, maar wel voor de kosten die je bovenop het terug te betalen kapitaal hebt.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Dat daar moet je steeds goed voor opletten, welke kosten en voorwaarden heeft de bank in het aanbod. Als je begint te kijken bij je vaste huisbank dan zie je de voorwaarden al staan. Maar zijn die wel interessant te noemen? Het is dan aan te raden om te beginnen met vergelijken. Op kosten vooral, want die moet jij betalen. Welke kosten komen erbij bij de ene bank en hoeveel bij de andere bank. Dankzij de website van een bank kan je dit snel zien. Voor een lening simulatie uit waardoor je een duidelijk overzicht te zien krijgt. Hoeveel leen je, op welke termijn en welke kosten komen daar nog bij?

Lening simulaties zijn gratis en vrijblijvend en geven een hoop informatie terug. Als je een persoonlijke lening wil oversluiten dan kan je hiermee starten. Op die manier weet je nog voor je de aanvraag doet hoeveel je zal moeten afbetalen. Dat schept duidelijkheid en bij een te hoge afbetaling kan je er nog vanaf zien. Je kan ook het aantal maanden aanpassen, hoe langer de termijn van de afbetaling hoe lager het maandelijks bedrag. Voer zoveel mogelijk lening simulaties uit, want dan kan je de verschillende banken vergelijken. Op vlak van kosten kan je nogal verschillen zien opduiken.

Als je een persoonlijke lening wil oversluiten dan wil de bank ook enkele gegevens van jou. Welke inkomsten en uitgaven heb je op dit moment. Hoeveel verdien je en hoeveel gaat er buiten maandelijks? De inkomsten kan je aantonen aan de hand van loonfiches, de uitgaven tellen vooral lopende leningen en alimentatie mee. De bank berekent hoeveel je nog aankan. Je kan tot 1/3e uitgeven aan leningen, per maand. De rest moet voldoende zijn om van te leven en andere uitgaven en facturen te betalen. Op die manier blijft het budget goed op orde.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

De bank zal die berekening voor je maken om het risico te bepalen. Want voor een bank is dat nog steeds belangrijk. Het risico in een klant moet laag zijn, of eigenlijk niet aanwezig. Dat wil zeggen dat je voldoende inkomsten hebt om er nog een lening bij te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.