Vergelijk hier je persoonlijke lening met het marktaanbod!

Persoonlijke leningen zijn zeer populair, naast woonleningen en autoleningen. De meeste mensen gaan lenen voor een huis en een auto, want die bedragen hebben veel mensen niet op de bankrekening staan. Met een lening kan je op je eigen tempo afbetalen met een bedrag dat je wel kan missen elke maand. Maar het is belangrijk om de persoonlijke leningen te vergelijken, vooral op vlak van kosten. Via het internet kan je snel een onderzoek starten en de nodige vergelijkingen doen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Banken hebben een website voorhanden waar je als potentiƫle klant op terecht kan voor heel wat informatie. Er staat heel wat te lezen over leningen. Mocht je er nog niet alles van weten dan kan je hier al een eerste inzicht krijgen. Maar naast de info is het ook handig om lening simulaties uit te voeren. Op die manier kan je de persoonlijke lening vergelijken en weet je waar je het best terecht kan. Het is immers zo dat je bij eender welke bank de lening kan aanvragen. Je hoeft dan niet al je andere bankzaken mee te verhuizen. Je kan de persoonlijke lening bij een andere bank laten lopen.

Het vergelijken moet je doen om de kosten te bekijken van de persoonlijke lening. Want die kunnen tussen de verschillende banken nogal verschillen. Hoe meer banken je vergelijkt hoe vaker je zal zien dat er effectief een verschil op te merken is. Hoe minder kosten je moet betalen hoe beter voor jou dus. Want dan betaal je minder af en het vrijgekomen geld kan je voor andere zaken gebruiken of op de spaarrekening zetten.

Om een simulatie op te zetten kan je een bedrag invoeren en de duurtijd van de lening kiezen. Deze twee gegevens geven al een resultaat op je scherm. Dat bedrag moet je dan maandelijks afbetalen aan de bank. Kijk goed naar het JKP of jaarlijks kosten percentage, dat geeft al een idee van de hoogte van de kosten. Noteer deze gegevens en voer een nieuwe simulatie uit bij een andere bank. Ga zo door tot je de beste voorwaarden hebt gevonden, dan leen je aan de laagste kosten.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Heb je uiteindelijk het meest interessante aanbod gevonden, dan kan je de persoonlijke lening ook via het internet aanvragen. Je stuurt dan al jouw gegevens door, maar ook een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Op die manier kan de bank berekenen wat de mogelijkheden nog zijn. Je hebt een vast inkomen nodig en je mag niet meer dan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan vaste uitgaven. Een bank rekent lopende leningen en alimentatie als vaste kost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.