Een persoonlijke lening afsluiten aan de laagste rente? Dat doe je zo!

Een persoonlijke lening zoeken, daarvoor moet je op het internet gaan zoeken. Want daar zijn banken volop aanwezig en kan je de diensten goed bekijken. Het is steeds te doen om de kosten die je moet betalen op een persoonlijke lening en daar moet je ook in gaan vergelijken. De laagste rente vinden is waar het om te doen is, dus bekijk dat goed via de sites van de banken.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Met een computer en internet kan je al aan de slag. Er zijn heel wat banken te vinden, dus je kan ook veel vergelijken. Om te beginnen heb je twee gegevens nodig, het bedrag dat je wil lenen en de termijn voor de afbetaling. Als je die invoert heb je al een resultaat voor je staan. Dat bedrag moet je dan maandelijks afbetalen. Het is ook een som van terug te betalen kapitaal en de kosten daarbovenop. Let goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage) dat erbij staat vermeld. Het geeft een indicatie van de kosten. Banken moeten trouwens de informatie omtrent kosten verplicht vermelden, zodat de potentiële klant van bij het begin op de hoogte is.

Veel mensen weten immers niet dat ze kosten moeten betalen op een persoonlijke lening. Daarom ook dat de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is ingevoerd. Om de laagste rente van een persoonlijke lening te vinden moet je dus zoveel mogelijk simuleren. Er zijn banken met hoge kosten, die kan je links laten liggen en je focus richten op de banken die de laagste rente hebben. Op die manier betaal je minder af en dat voel je in de portefeuille.

Van zodra je die laagste rente hebt gevonden kan je opteren om de lening aan te vragen. Dat kan ook makkelijk via het internet. Stuur alle gegevens door en stuur ook een overzicht van je inkomsten en uitgaven door. Op basis daarvan kan de bank een berekening maken van wat je mogelijkheden zijn. Je hebt een vaste job nodig met vaste inkomsten en je uitgaven mogen niet meer dan 1/3e van je inkomsten zijn. Als vaste kosten tellen andere leningen en alimentatie. Heb je die ook, dan moet je dat zeker vermelden.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Het is belangrijk om je budget goed op orde te houden. Zelfs met de laagste rente op een persoonlijke lening moet je je andere uitgaven goed in gaten houden. Veel mensen vergeten dat ze ook nog andere facturen en kosten moeten betalen. Facturen voor energie, aardgas, abonnementen, hobby’s en tal van andere zaken die je moet betalen. Zorg dus dat je het elke maand rond krijgt, nadat je de leningen van je rekening ziet gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.