De voorwaarden van een persoonlijke lening: hierop moet je letten!

Een persoonlijke lening nodig voor een nieuw idee of project? Dat kan zonder problemen. Start je zoektocht via het internet en je hebt in geen tijd de nodige informatie gevonden. Naast info heb je ook veel baat bij het uitvoeren van lening simulaties. Dan zie je hoeveel de lening maandelijks kost en hoeveel kosten er bovenop komt aangezien je makkelijk leningen kan vergelijken op die manier kan je de bank zoeken met de laagste kosten. Van zodra je die gevonden hebt, kan je de lening aanvragen. Ook dat kan makkelijk en snel via het internet, maar de bank zal eerst bij jou informeren naar de mogelijkheden. Hoeveel kan je nog afbetalen per maand, laat je huidige inkomsten en uitgaven meer eens zien?

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Een van de voorwaarden is dat je voldoende inkomsten hebt en niet teveel of geen uitgaven. Een bank spreekt over vaste kosten als het over andere leningen gaat of alimentatie die je moet betalen. Een lening moet je steeds terugbetalen en alimentatie is je waarschijnlijk opgelegd om te betalen. Je kan er dus niet onderuit en daarom neemt een bank die mee in de berekening. Een inkomen kan je bewijzen aan de hand van loonfiches. Daar staat de nodige informatie op, zoals het nettobedrag, de naam van de werkgever en de duurtijd van je contract. Op die manier heb je voldoende informatie en kan de bank aan het rekenen gaan.

Want je kan niet meer dan 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Op basis van die cijfers bekijkt een bank jouw mogelijkheden. Heb je nog een woonlening, autolening én alimentatie te betalen, dan kan het goed zijn dat de bank je aanvraag weigert. Heb je wel een vaste job, maar geen van bovengenoemde uitgaven, dan zal de bank wel akkoord gaat met je aanvraag. Dan staat het geld van de persoonlijke lening ook vrij snel op je rekening en begint de afbetaling te lopen. De terugbetaling gaat dan via domiciliëring, hier hoef je niets voor te doen, dat verloopt allemaal automatisch.

Een bank is strikt op deze zaken, omdat het risico in een klant zo klein mogelijk moet zijn of helemaal niet aanwezig. Als je geen vaste job hebt dan heb je ook geen vast inkomen en geef je geen blijk dat je de lening kan terugbetalen. Dan zal je een ‘nee’ als antwoord mogen horen. In het andere geval dus wel en kan je het geld op je rekening verwachten. Je geeft het naar wens uit aan eender welk product of dienst.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

De informatie en simulatie van een persoonlijke lening zijn makkelijk te bereiken. Als de aanvraag indient krijg je te maken met de bank die eerst allerlei zaken wil controleren. Hier mag je je dus aan verwachten als je de voorwaarden van een persoonlijke lening wil bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.