Is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar? 1226

Wie leent moet maandelijks de nodige centen voorzien voor de afbetaling. De bank wil immers zijn geld terug. Je hebt dus aan enkele voorwaarden te voldoen als je de lening aangaat. Zoals het feit dat je voldoende inkomsten moet hebben en niet te veel vaste uitgaven. Van zodra dat in orde is kan de persoonlijke leningen aan je uitgereikt worden. Maar heb jij verder dan de kapitaalinjectie nog andere voordelen? Is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar of niet?

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Tot 2001 was dit wel zo, maar nadien is het aangepast geweest. Enkel leningen of uitgaven die met je woning te maken hebben zijn wel nog aftrekbaar. Een renovatielening is dus geld krijgen om je woning te verbeteren. Voor sommige werken ontvang je ook subsidies van de overheid en dat maakt het dubbel interessant om je woning aan te passen. Er is ook heel wat te doen om milieuvriendelijker om te gaan met energie en verwarmingen. De uitstoot van CO2 moet drastisch verminderen.

Een persoonlijke lening aftrekbaar is dus niet mogelijk. Wat je wel kan doen om het zo interessant mogelijk voor je te maken is op zoek gaan naar de interessantste lening. En dat is de lening waar je het minst aantal kosten voor moet betalen. Op die manier betaal je minder af per maand en hou je meer geld over in eigen zak. Dat is goed voor je budget en mogelijk kan je dan zelfs wat geld sparen. Laat die kans dus niet voorbijgaan.

Door de banken te vergelijken op vlak van kosten voor een persoonlijke lening, kan je de interessantste piste vinden. Voer het bedrag in dat je wil lenen en kies het aantal maanden voor afbetaling. Je krijgt een resultaat te zien waar het JKP (jaarlijks kosten percentage) bij te zien is. Ook de kosten staan vermeld, en nu je die weet kan je op zoek naar een andere bank. Voer ook daar een simulatie uit en bekijk wat de kosten daar zijn. Ga door tot je de laagste kosten hebt gevonden en dan kan je overwegen om de lening ook aan te vragen.

Ook daarvoor kan je het internet gebruiken. Banken hebben hun diensten en dergelijke volledig op het internet gericht. Je kan er echt alles doen. Zoals je al weet gebruiken we al enkele jaren online banking, en tegenwoordig kan je zelfs betalingen doen met de smartphone in winkels. De toepassingen zijn handig voor heel wat klanten en zullen de komende jaren nog uitbreiden.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Heb je nu voldoende informatie? Je weet dat de rente van een persoonlijke lening niet aftrekbaar is. Maar je weet wel hoe je de beste voorwaarden kan vinden als je toch een persoonlijke lening wil aanvragen. Met behulp van een computer ben je er zo aan uit. Je hoeft je woning er niet voor uit, handig toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.