Jouw persoonlijke lening snel en eenvoudig online afsluiten: dat kan!

Een persoonlijke lening online afsluiten, een prima idee. Het alternatief is naar een bankkantoor gaan en daar met een bankbediende alles in orde maken. Maar dan bestaat de kans dat je niet de beste voorwaarden hebt. Door te vergelijken kan je een persoonlijke lening afsluiten met de laagste kosten. Op die manier betaal je minder af en dat heeft zo zijn voordelen. Hoe vergelijk je het best en hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Aangezien banken ook hun inkomsten moeten halen door kosten aan te rekenen op al hun diensten, kan je aan het vergelijken gaan. Op die manier heb je een persoonlijke lening met de laagste kosten. Het JKP of jaarlijks kosten percentage staat steeds vermeld bij informatie. Dat staat te lezen op de site van de bank, maar om precies te weten hoeveel je maandelijks zal moeten betalen kan je de online simulatie uitvoeren. Dat is gratis en vrijblijvend, je kan het bij elke bank doen en je hebt een resultaat tot op de cent.

Een simulatie voer je uit door een bedrag in te voeren dat je wenst te lenen en een termijn te kiezen voor de afbetaling. Je zal trouwens zien dat je de termijn kan aanpassen. Door een handige schuifbalk bijvoorbeeld, kan je het aantal maanden op minder of meer zetten. Kies je voor de langst mogelijke termijn dan heb je een lager maandbedrag om af te betalen, maar dan heb je wel meer kosten af te betalen. Net omdat de termijn langer loopt. Ben je er liever snel vanaf dan kan je de balk naar minder maanden schuiven. Dan stijgt het maandelijks bedrag, maar heb je ook wel minder kosten te betalen. Aan jou de keuze, de bank laat je hier vrij in. Vaak kies je dit na af te stemmen met je maandelijks budget.

En zo ga je verder vergelijken tot je aan de bank komt met de laagste kosten. Dat kan je vaste huisbank zijn waar je al enkele diensten hebt lopen. Maar even goed een andere bank die je nog niet bij naam kent. Dankzij het internet kan je heel wat banken vinden. Ze hebben immers allemaal een uitgebreide website. De laatste jaren hebben banken een inhaalbeweging gemaakt en volop ingezet om klanten de nodige tools te geven om online hun diensten te beheren. Ook betaling met de smartphone in een winkel is tegenwoordig mogelijk. En het zal hiermee nog lang niet stoppen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Als je een goed voorstel gevonden hebt dan kan je overwegen om de lening ook via de bank aan te vragen. Ook dat kan via het internet. Je hoeft maar alle gegevens door te sturen en de bank doet het nodige. Ook jouw financiƫle situatie met inkomsten en uitgaven zijn belangrijk. Dus ook loonfiches en info over andere leningen die je aan het afbetalen bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.