Goedkoop lenen, dat kan! Vraag nu jouw persoonlijke lening aan!

Een goedkope lening, het lijkt te gek voor woorden, maar dat is het niet. Als je op zoek bent naar een persoonlijke lening dan kan je even goed naar de beste voorwaarden zoeken. In jouw geval is dat een lening met de laagste kosten. Let dus goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage) als je je informeert. Maar nog makkelijker en vooral duidelijker zijn de lening simulaties. Daarmee zie je onmiddellijk hoeveel je moet betalen per maand. Ook als je de lening dan aanvraagt zullen de bedragen niet meer veranderen.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Verspil je tijd hiervoor niet in een bankkantoor, je kan even goed thuis blijven en je computer erbij nemen. Via de banken websites heb je al heel wat informatie. Die kan je in de eerste plaats eens goed lezen zodat je van alles op de hoogte bent. Daarna ga je op zoek naar de pagina waar je de lening simulatie kan uitvoeren. Je hoeft er geen verdere uitleg bij hoe dit moet uitgevoerd worden. Het wijst zichzelf helemaal uit. Als eerste stap voer je een bedrag in dat je wenst te lenen. Leen niet teveel want je moet het ook allemaal terug betalen natuurlijk. Denk maar aan de slogan ‘geld lenen kost ook geld’. Dat slaat op de kosten die bovenop het terug te betalen kapitaal komen. Daarvoor is deze simulatie zeer handig.

Voer nu ook het aantal maanden in voor de afbetaling. Met deze twee gegevens heb je nu al een resultaat voor je staan. Dat bedrag moet je maandelijks betalen aan de bank, voor de gekozen termijn. Niet meer en niet minder. Als je naar dat bedrag kijkt dan zie je een splitsing van kapitaal dat je moet terugbetalen (het geld van de lening dus). En een deel kosten die daarbovenop komen. De som hiervan zit in één maandelijks te betalen bedrag.

Uiteraard is een vereiste om een lening te krijgen dat je het allemaal kan terugbetalen. Daarvoor wil de bank enkele garanties. Het spreekt voor zich dat je een vast inkomen moet hebben. Zoek dus enkele loonfiches bij mekaar van de laatste drie maanden. Daar staan de nodige gegevens op die de bank wil zien, zoals het inkomen, duurtijd van je contract, hoelang je er al werkt en de naam van het bedrijf. Ook de uitgavenkant speelt mee. Heb je nog andere leningen te betalen en ook alimentatie? Dan moet je dat ook vermelden bij een mogelijke lening aanvraag.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Elke klant kan maar tot 1/3e van zijn inkomen spenderen aan die uitgaven. Vaak is dat genoeg voor een woonlening, autolening of een persoonlijke lening. Het is de bank die de berekening zal maken of je onder die grens zit. Heb je geen van die uitgaven en wel een vaste job, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.