Bij KBC een persoonlijke lening afsluiten? Waarom geen goedkopere bank?

Het afsluiten van een KBC persoonlijke lening kan je makkelijk in orde maken. Ofwel ga je naar een KBC bankkantoor in de buurt, of nog makkelijker via het internet. KBC heeft een website waar je als huidige en nieuwe klant op terecht kan. Beheer zelf al je diensten via online banking. Het is zeer handig om overschrijvingen in orde te maken en dergelijke meer. Maar zijn er ook goedkopere banken als het gaat over een persoonlijke lening afsluiten? Ontdek meer in dit artikel.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Er zijn heel wat banken in ons land en jij hebt zelf te kiezen waar je een persoonlijke lening neemt. Dat kan bij KBC zijn, maar even goed bij een andere bank. Het makkelijkst en snelst is dat je via het internet op zoek gaat naar een persoonlijke lening. Via de websites kan je heel wat informatie vinden, maar ook een simulatie uitvoeren. Hiermee bereken je hoeveel een persoonlijke lening je maandelijks zal kosten. Handig toch? Al wat je moet doen is een bedrag invoeren dat je wenst te lenen en het aantal maanden kiezen voor de duurtijd te bepalen.

Eens je die gegevens hebt ingevoerd zie je al een resultaat verschijnen. Dat bedrag moet je dan maandelijks terugbetalen aan de bank. Je ziet ook de afkorting JKP of jaarlijks kosten percentage staan. Dat geeft al een eerste idee van de hoogte van de kosten. Want hoe hoger dat percentage is hoe meer kosten je moet betalen. Het moet dus een doel zijn om naar de laagste kosten te zoeken, want alleen zo betaal je het minst af per maand. En dat kan je eenvoudig doen door de online lening simulaties via de websites van de banken.

Ga hiermee dus even aan de slag en op korte tijd heb je al een idee welke bank het meest interessant is. Dat kan KBC zijn, maar even goed een andere bank die je nog niet bij naam kent. Er zijn namelijk heel wat aanbieders die persoonlijke leningen in hun diensten hebben. Neem er dus even de tijd voor uit om zoveel mogelijk simulaties uit te voeren.

Bekijk nu alle persoonlijke leningen!

Eens je het beste aanbod hebt gevonden kan je beginnen denken om de persoonlijke lening aan te vragen. Dat kan ook via het internet natuurlijk. Je moet dan al je gegevens doorsturen zodat de bank je aanvraag in behandeling kan nemen. Ook belangrijk is dat ze je financiƫle toestand kennen. Dat kan door je inkomsten en uitgaven door te sturen. Loonfiches van je inkomsten is voldoende, daar staan alle nodige gegevens op zoals soort contract, naam werkgever, nettoloon. Ook uitgaven zoals andere lopende leningen en alimentatie zijn belangrijk. Met al die gegevens kan de bank de nodige berekeningen maken. Elke klant kan tot 1/3e van zijn inkomsten uitgeven aan al die vaste kosten. Je hebt uiteraard ook nog een deel nodig om andere kosten te betalen. Daarvoor heb je nog 2/3e nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.